ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ!

By Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2008

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω! Ο Ψωμιάδης "πουλάει" τον Καραμανλή δίνοντας στη δημοσιότητα έγγραφο που, όπως λέει, απέστειλε το Δεκέμβριο του 2005 και κοινοποίησε και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, όπου προειδοποιούσε για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και μάλιστα 5 ημέρες πριν υπογραφούν τα πρώτα συμβόλαια! Με λίγα λόγια, ο "καλός" Ψωμιάδης κοινοποίησε έγγραφο και με τον τρόπο αυτό έκτοτε ένιψε τας χείρας του.

Γιατί το γεγονός οτι στη συνέχεια το σκάνδαλο προχώρησε, εξελίχθηκε και γιγαντώθηκε δεν ενόχλησε τον κύριο Ψωμιάδη! Το γεγονός οτι μπορούσε να γλυτώσει το ελληνικό δημόσιο και τον ελληνικό λαό από μια τρομακτικής έκτασης κομπίνα δεν του πέρασε ποτέ από το μυαλό... Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να έχει για πισινή το κοινοποιηθέν έγγραφο, ώστε την κατάλληλη στιγμή να τη βγάλει καθαρή!

Κάθε μέρα στα κανάλια ο νομάρχης Ψωμιάδης μιλούσε περί ανέμων και υδάτων, αερολογούσε και έπαιζε σε σήριαλ, ενώ μπροστά στα μάτια του και εν γνώσει του βρισκόταν σε εξέλιξη το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης! Και αντί να βγει να το ξεμπροστιάσει στα κανάλια, περίμενε υπομονετικά, κρατώντας ευλαβικά την επιστολή που είχε στείλει, ώστε, αν χρειαστεί, να την εμφανίσει.

Τελικά, η επιστολή του Ψωμιάδη ίσως να καρφώνει υπουργούς και τον Καραμανλή. Την ίδια στιγμή όμως καρφώνει και τον ίδιο τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος ήξερε αλλά δε μιλούσε. Πρόκειται για ολιγωρία, για παράβαση καθήκοντος και κυρίως για υποκρισία.
Ο Ψωμιάδης πηδάει από το καράβι όπως οι αρουραίοι όταν διαισθάνονται οτι αυτό βουλιάζει. Κοτάζει να σώσει το "τομάρι" του και να εξασφαλίσει στον εαυτό του την επανεκλογή του, σε όποιο πόστο έχει κατά νου, από όποια πολιτική παράταξη του κάτσει. Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός και η ανηθικότητα του πολιτικού ανδρός επιχειρείται να εμφανιστούν ως δείγματα ανδρείας, θάρρους και διάθεσης καθαρότητας, λόγω της αποστολής της εν λόγω επιστολής. Μάλλον όμως για να συμβεί αυτό, η επιστολή έπρεπε να είναι ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ και να κοινοποιείται και στα ΜΜΕ. Τότε, όχι τώρα. Στην αντίθετη περίπτωση, σταλμένη με τον τρόπο που στάλθηκε, παραμένει ραβασάκι...

You Might Also Like

3 σχόλια