ΚΛΙΣΕ ΓΙΑ ΜΠΑΤΣΟΥΣ

By Τετάρτη, Μαΐου 07, 2008

Είναι μερικά πράγματα που είναι εντελώς, μα εντελώς εξοργιστικά. Για παράδειγμα, αυτή η φράση-κλισέ που ακούγεται μετά από την απίθανη ιστορία του τοξικομανή που μετέφεραν οι αστυνομικοί χωρίς χειροπέδες, τους άρπαξε το περίστροφο και απέδρασε με αποτέλεσμα να πυροβολήσει και να σκοτώσει τον οδηγό του λεωφορείου:


"δε μιλάμε για την τεράστια πλειοψηφία των αστυνομικών που κάνουν καλά τη δουλιά τους, αλλά για τους ελάχιστους, που αμαυρώνουν την εικόνα του σώματος".

Τι μπούρδα ολκής είναι πάλι αυτή! Αν όσοι αμαυρώνουν την εικόνα του σώματος είναι ελάχιστοι, τότε πως συμβαίνει και κάθε τρεις και πέντε εμφανίζονται στην επικαιρότητα με γκάφες σαν την προχθεσινή; Τόσοι λίγοι άνθρωποι και κάνουν τόσες πολλές γκάφες;

Η αλήθεια είναι οτι η πλειοψηφία των αστυνομικών είναι εν δυνάμει γκαφατζήδες. Είτε λόγω ελλιπούς εκπαίδευσης, είτε λόγω εγγενούς ανικανότητας, είτε λόγω κακής οργάνωσης, είτε λόγω κακού εξοπλισμού, η πλειοψηφία των αστυνομικών είναι σε κακή κατάσταση. Περισότερο μοιάζουν με τους χωροφύλακες της δεκαετίας του '60 παρά με σύγχρονους αστυνομικούς όπως τους βλέπουμε στο Hollywood.
Ωστόσο, όλα τα ΜΜΕ τους εμφανίζουν τουλάχιστον σαν Τζακ Μπάουερ! Και εμείς τρώμε κουτόχορτο τάχα και δεν τους βλέπουμε! Ελληνική εικονική πραγματικότητα...

You Might Also Like

1 σχόλια