ΠΟΙΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

By Τετάρτη, Ιανουαρίου 16, 2008

Οι δικαστές που φαίνεται να στοχοποιεί το ΠΑΣΟΚ με τις πρόσφατες δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου για δικαστές που εξυπηρετούν την κυβέρνηση είναι κυρίως οι εξής 4: Γιώργος Σανιδάς (εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ), Γιώργος Κολιοκώστας, προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών , Γιάννης Σίδερης (ειδικός εφέτης ανακριτής μεταξύ άλλων στην υπόθεση του παραδικαστικού), Παναγιώτης Αθανασίου (Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών-ανακριτής στην υπόθεση Ζαχόπουλου).
Ας κάνουμε μια αναδρομή στην πορεία του κ. Σανιδά κατ'αρχήν, χωρίς σχόλια, παραθέτοντας απλώς γεγονότα:

Γιώργος Σανιδάς (εισαγγελέας του Αρείου Πάγου )

ΕΚΘΕΣΗ ΖΟΡΜΠΑ-Ο κ. Σανιδάς χαρακτήρισε "πολλαπλώς μη σύννομη" την έκθεση Ζορμπά για την υπόθεση των ομολόγων, στηρίζοντας έτσι την κίνηση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών να την επιστρέψει στον πρόεδρο της Αρχής για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, την οποία μάλιστα ο κ. Σανιδάς χαρακτηρίζει "απλή διοικητική επιτροπή". πηγή: METRO

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ-Ο κ. Σανιδάς ήταν επίσης παρών στη συζήτηση για το ρόλο των Ανεξάρτητων αρχών, δηλώνοντας οτι "η Αρχή ως προανακριτική Αρχή υπόκειται στην εισαγγελική αρχή και γενικότερα στην τακτική ποινική Δικαιοσύνη, ενώ η νομιμότητα των αποφάσεων της ελέγχεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας".

ΚΑΜΕΡΕΣ-Επιπροσθέτως, με δική του γνωμοδότηση δόθηκε το "πράσινο φως" για τη μαγνητοσκόπηση διαδηλώσεων από την Αστυνομία με σκοπό τη βεβαίωση των εγκλημάτων, τον εντοπισμό των δραστών, την αποκάλυψη της ταυτότητάς τους και τη χρήση των συγκεκριμένων αποδεικτικών στοιχείων από τη δικαιοσύνη.

ΖΩΝΙΑΝΑ-Στην υπόθεση των Ζωνιανών, ο κ. Σανιδάς παρενέβη, μεταξύ άλλων, ζητώντας από το διευθύνοντα της Εισαγγελίας Εφετών Κρήτης έρευνα για το αν αληθεύουν δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρουν ότι "πολιτικό πρόσωπο ήταν προστάτης της μαφίας των Ζωνιανών" και ειδικότερα να ερευνηθεί, σε περίπτωση που αληθεύουν τα δημοσιεύματα, "σε ποιες υποθέσεις έγινε παρέμβαση από αστυνομικούς για να βοηθήσουν εμπόρους ναρκωτικών και ποια η τύχη των υποθέσεων αυτών.

ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ-Ακόμη, ο κ. Σανιδάς ήταν αυτό που ζήτησε την 24ωρη αστυνόμευση του ιστορικού κέντρου από την ΕΛ.ΑΣ καθώς διαπιστώνει ότι στην περιοχή «διαπράττονται καθημερινώς και κατ' εξακολούθηση εγκλήματα ιδία εμπορίας και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, παράνομης πορνείας αλλοδαπών γυναικών αφρικανικής και μη προελεύσεως, η οποία συνδυάζεται και με το έγκλημα της σωματεμπορίας, λαθρεμπορίας και διακινήσεως κλοπιμαίων, ενώ εξάλλου από ομάδες αθίγγανων διεξάγεται παράνομο εμπόριο ιδία οπωροκηπευτικών».

ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ-Ήταν ακόμη αυτός που πήρε στις πλάτες του την "αυτοκάθαρση" του δικαστικού σώματος, διεξάγοντας τις ανακρίσεις για τη δωροδοκία δικαστών ως εισαγγελέας... Παραπέμφθηκαν 21 άτομα :
Αντωνία Ηλία-πρώην δικαστής (για απάτη, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος, αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, συμμορία)
Ιάκωβος Γιοσάκης-αρχιμανδρίτης (για απλή συνέργεια στην απάτη, ξέπλυμα, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε νόθευση εγγράφου, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, άμεση συνέργια σε δωροδοκία δικαστή, συμμορία, υπεξαίρεση)
Αθανάσιος Κεχαγιόγλου-δικηγόρος (συνέργεια σε απάτη, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων, συμμορία, απόπειρα απάτης)
Γιώργος Νικολακόπουλος-δικηγόρος (για δωροδοκία, απλή συνέργεια σε απάτη, ξέπλυμα, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, συμμορία)
Νίκος Εμμανουηλίδης-δικηγόρος (για δωροδοκία, ξέπλυμα, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε νόθευση εγγράφου, συμμορία)
Γεράσιμος Διονυσάτος-δικαστής (για παράβαση καθήκοντος)
Νίκος Ποταμιάνος-δικαστής (για αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης, παράβαση καθήκοντος)
Παναγιώτα Τσέβη-δικαστής (για αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης, παράβαση καθήκοντος)
Αννα Κοροβέση-δικαστής (παράβαση καθήκοντος)
Ασπασία Μπαστά-δικαστής (παράβαση καθήκοντος, αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης)
Αναστάσιος Σάββας-δικαστής (παράβαση καθήκοντος)
Νίκος Αθανασόπουλος (αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης, παράβαση καθήκοντος, απλή συνέργεια σε απάτη, συμμορία)
Νεκτάριος Αθανασόπουλος-δικηγόρος (ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος)
Αθηνά Καλαμαρά-δικαστική υπάλληλος (για υπεξαγωγή εγγράφων)
Αναστάσιος Καρατζάς- δικαστικός υπάλληλος (παράβαση καθήκοντος, νόθευση εγγράφου)
Μαρία Βραχά-δικηγόρος (ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος)
Σταυρούλα Ψύρρα-δικηγόρος (ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος)
Ιωάννα Κοσυβάκη- δικηγόρος (ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος
Μαρία Σφέτσου-δικηγόρος (ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος)
Ευαγγελία Μολφέτα-αστρολόγος (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος)
Εμμανουήλ Νιώτης-γιατρός (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος)

Για το θέμα αυτό είναι αυτός που, ως αντεισαγγελέας ήταν υπεύθυνος για την «εν κρυπτώ», όπως χαρακτηρίστηκε, κατάθεση της κυρίας Βαληνάκη και τη «φυγάδευσή» της από το εισαγγελικό γραφείο.

ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-Ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου από τον Αύγουστο του 2006 έχει ζητήσει με εγκύκλιό του προς όλες τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας αναλυτικά στοιχεία για την πορεία σοβαρών υποθέσεων, ανάμεσά τους και αυτές που αφορούν στη διαφθορά δημοσίων υπαλλήλων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ-Ακόμη, δική του ήταν η πρόταση να απορριφθεί λόγω παραγραφής η αίτηση αναίρεσης εργαζομένων στον ΟΣΕ κατά απόφασης του Εφετείου, που απέρριψε αίτημά τους για επιδίκαση αναδρομικών για την «ειδική αποζημίωση ελιγμών» την περίοδο 1993 - 1997.
Ο κ. Σανιδάς ανέφερε ότι οι απαιτήσεις των εργαζομένων για αναδρομικά επιδόματα, αποζημιώσεις, κ.λπ. υπάγονται σε διετή παραγραφή και όχι σε πενταετή.

ΨΕΥΔΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ-Ακόμη, είχε διενεργήσει έρευνα ως αντεισαγγελέας του Aρείου Πάγου και είχε προκύψει η εμπλοκή του ιατρού Eμμ. Nιώτη, που έφυγε πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο στη Bραζιλία και φέρεται να φυγοδικεί σήμερα στη Nότια Aφρική, στην έκδοση ψευδών πιστοποιητικών, που βεβαίωναν ότι κατηγορούμενοι σε υπόθεση ναρκωτικών έπασχαν δήθεν από σοβαρές ασθένειες.

You Might Also Like

1 σχόλια